ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 08. Avgust 2020 09:13 Категорија: Новости

Поштовани, обавештавамо вас да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја започело са припремама услова за почетак нове школске године у околностима изазваним COVID-19 пандемијом.
У предлогу који се припрема водило се рачуна о разним аспектима који утичу на рад школе ( локални епидемиолошки услови, величина школског објекта, број и узраст ученика, број и структура запослених у школи, породичне околности и радни статус родитеља). Предлог ће највише зависити од епидемиолошке ситуације. 
Сходно узрасту најмлађих ученика постоји више модалитета који предвиђају дужи или краћи боравак деце у школи у мањим групама, а све у зависности од потреба породица. Планирани су и модалитети наставе у школи са ученицима од 5. до 8. разреда који се више заснивају на самосталном учењу и настави на даљину.
Важно је да свако поступање у школи треба да се заснива искључиво на упутствима, смерницама и дописима Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Школе ће благовремено бити обавештене о одлукама и препорукама на основу којих ће свака установа да се определи за један од предложених модела организације рада. Ове одлуке треба да се донесу на нивоу Наставничког већа, као и највишег стручног органа у школи, Пегагошког колегијума. 
Радујемо се почетку нове школске године заједно са вама!

 
=