ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА УПИС У ОБРАЗОВНЕ ПРОФИЛЕ ПО ДУАЛНОМ МОДЕЛУ

Датум: 31. Maj 2020 11:11 Категорија: Новости


ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА УПИС У ОБРАЗОВНЕ ПРОФИЛЕ ПО ДУАЛНОМ МОДЕЛУ

 

Основна школа, у оквиру професионалне оријентације, предузима мере којима информише родитеље, односно друге законске заступнике ученика о мерилима
  • поступку за пријаву за упис ученика у образовне профиле по дуалном моделу, у складу са овим правилником.
Пријаву за упис у образовне профиле по дуалном моделу, у складу са овим правилником, за ученика подноси родитељ, односно други законски заступник ученика, у складу са прописима којима се регулише заштита података о личности.
Приликом рангирања у одељењима за образовне профиле по дуалном моделу, прво се рангирају кандидати који су поднели пријаву из става 1. овог члана, а у случају да после рангирања тих кандидата одељење не буде попуњено, до броја предвиђеног за упис рангирају се кандидати који нису поднели пријаву из става 1. овог члана.
Основна школа, на основу пријаве из члана 88. овог правилника, саставља листу ученика који су се пријавили за упис у образовне профиле по дуалном моделу у складу са овим правилником и доставља је Министарству.
Ученици који су пријављени за упис у образовне профиле по дуалном моделу у складу са овим правилником, полажу завршни испит у складу са подзаконским актом који уређује завршни испит.
 
Код нас у Краљеву дуалне профиле има Електро-саобраћајна техничка школа "Никола Тесла" профил електричар и електромонтер мрежа и постројења и МТШ "14.октобар" профил бравар-заваривач.
Пријаве за дуалне профиле ученици подносе у нашој школи у четвртак и петак 4. и 5. јуна) од 10:00 до 14:00 часова .

 
=