Саопштење родитељима

Датум: 16. Mart 2020 13:47 Категорија: Новости

Поштовани родитељи,
Пошто је Влада Републике Србије  одлучила да се због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи привремено обустави непосредан образовно-васпитни рад, овим путем Вам дајемо смернице о даљем раду са ученицима.
У организовању учења на даљину, које обезбеђује Министарство, фокус је на предметима са највећим бројем часова.
Свакодневно, почев од осам часова, шест дана у недељи, биће емитовани образовни садржаји по разредима за ученике основне школе и то на каналу РТС - КАНАЛ 3.
Од првог до седмог разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно, а за ученике осмог разреда у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.
Места на којима може бити истакнут распоред су: улаз школе, спољашња огласна табла за оне који немају приступ интернету. Они који имају приступ интернету о распореду се могу  информисати на сајту школе www.osdragandjokovicladjevci.nasaskola.rs, као и на сајту www.rasporednastave.gov.rs .
Ученици су у обавези да прате програмске садржаје за свој разред и у комуникацији са предметним наставником биће проверени кроз домаће задатке и тестирање, о чему ће наставник водити детаљну евиденцију. По нормализовању услова и по повратку у учионице евиденција ће бити искоришћена за оцењивање на крају наставне године. Предметни наставник и ученици ће имати комуникацију путем друштвених мрежа и програма за комуникацију Skype и Viber.
Део наставног садржаја који не буде био обрађен на каналу РТС 3 предметни наставник ће на адекватан начин представити ученицима (упутити их на страницу у уџбенику, одговарајућу адресу на интернету...).
Уколико је неки ученик спречен због болести или неког другог разлога да прати наставу, родитељ је у обавези да обавести одељењског старешину који ће то евидентирати у електронском дневнику. Додатне информације у вези са учењем на даљину, родитељи могу добити позивом на број 011/7350557.
Захваљујемо Вам се на разумевању и сарадњи,
Колектив ОШ “Драган Ђоковић Уча“
 


 
=